Un fond de investiţii german creşte 6.500 de vaci de carne în Sibiu

Autor: Roana Rotaru 15.03.2017

Grupul de firme Karpaten Meat, deţinut de mai mulţi investitori germani şi elveţieni, creşte în fermele sale din judeţul Sibiu 6.500 de vaci de carne rasa Angus, care ajung sub formă de carne prospătă la export în Germania şi Elveţia, dar şi pe piaţă locală în câteva magazine Carrefour, în restaurante şi în fabricile procesatorilor români. 

Provocarea acestui sector este de a exploata carcasa întreagă de vită şi nu doar anumite părţi, potivit reprezentanţilor companiei, care spun că au observat un inters tot mai crescut al  românii pentru carne de vită, însă aceştia prefră părţile ce pot fi gătite ca friptură. 

„Dacă în 2015 proporţia de vânzare către export şi vânzare intern în România era 80% către export şi 20% comercializare internă, anul trecut a avut loc o creştere semnificativă a dezvoltării pieţei din România, respectiv 60% din total carcase vândute au avut destinaţia export şi 40% au avut destinaţia retail, restaurante şi procesatori din România“, a declarat pentru ZF Samuel Widmer – directorul general al Karpaten Meat Siebenbuergen, una dintre companiile grupului.