Eon se angajează la reduceri de costuri după pierderi istorice

Autor: Catalina Apostoiu 16.03.2017

Compania germană de utilităţi Eon a înregistrat o pierdere netă de 16 miliarde de euro în anul 2016, cea mai mare din istoria sa, şi a anunţat măsuri agresive de reducere a datoriilor cu 7 miliarde de euro prin vânzări de active şi eliminarea a 1.300 locuri de muncă, relatează Financial Times.

Pierderea a reflectat reduceri ale valorii Uniper, noua companie de energie din combustibili fosili desprinsă de Eon anul trecut, cât şi plăţile pe care Eon trebuie să le facă într-un fond de stat pentru acoperirea costului legat de eliminarea şi depozitarea deşeurilor nucleare ale Germaniei.

Compania a declarat însă că bilanţul pe 2016 este „ultimul care va reflecta poverile din trecut“, aceasta fiind după aceea liberă să se concentreze asupra celor trei sectoare principale de business: reţelele energetice, soluţiile pentru clienţi şi energiile regenerabile.

Rezultatele Eon vin la mai puţin de o lună după ce compania rivală RWE a anunţat o pierdere de 5,7 miliarde de euro pentru 2016, cea mai mare din istoria sa de 119 ani, şi a declarat că renunţă la plata dividendelor pentru al doilea an consecutiv.