Câţi bani se învârt în spatele unui celebru slogan. "Farmacia inimii" Catena a ajuns la 2,6 miliarde de lei cu 620 de locaţii

Autor: Georgiana Mihalache 16.03.2017

Lanţul de farmacii Catena, cel mai mare jucător din re­tai­lul farmaceutic local, continuă şi anul acesta strategia de extindere a reţelei, după ce anul trecut a ajuns la afaceri de peste 572 de milioane de euro (2,6 mld. lei), în creştere cu 40%, un avans datorat şi introducerii în farmacii a tratamentelor împotriva hepatitei C.

,,Profitul înregistrat s-a încadrat în limitele prognozate, ceea ce ne va permite să investim în continuare în dez­vol­tarea lanţului de farmacii“, a spus Alina Marinescu, far­macist şi director general al Catena.

Obiectivele de dezvoltare ale companiei pentru anul aces­ta urmăresc creşterea  numărului de farmacii cu cel pu­ţin 6%, precum şi mărirea numărului de angajaţi, în unităţile Catena fiind angajate la finalul anului trecut 4.000 de persoane.

Bugetul pentru investiţii în extinderea şi modernizarea spa­ţiilor actuale este de 15 mil. euro anul acesta. Catena vi­zea­ză consolidarea în piaţă prin achiziţii de licenţe şi spaţii de retail, dar reprezentanţii companiei arată că principalul obsta­col anul acesta este reprezentat de lipsa unor produse de pe piaţă, situaţie cu care se confruntă şi alţi jucători.

Businessul Catena este controlat de antreprenoarea Anca Vlad, care mai deţine şi distribuitorul de medicamen­te Fildas, al patrulea cel mai mare jucător din piaţa de profil.