Aşteptarea a luat sfârşit: cum arată şi ce poate face noua consolă a celor de la Nintendo

Autor: Bogdan Angheluţă 19.03.2017

După multe luni de aşteptare, Nintendo Switch a fost lansat oficial pe 3 martie, cu un design care permite folosirea pe post de consolă de jocuri sau transformarea într-o miniconsolă portabilă.

Din punctul de vedere al designului, Nintendo Switch este greu de comparat cu alte dispozitive similare; şi asta pentru că Switch a fost gândit să funcţioneze în mai multe feluri, nu doar ca o cutie ce se conectează la televizor.

Principalul element este în esenţă o tabletă, fiind prin urmare nevoie de ancorarea sa pentru a folosi modul TV. Celelalte moduri de utilizare sunt cel portabil şi tabletop - un mod care permite detaşarea joystickurilor şi utilizarea tabletei ca monitor. Introducerea tabletei în staţia de ancorare sau scoaterea din staţie nu necesită prea mult efort: utilizatorii pot face aceste operaţiuni chiar şi în timpul jocului, fără a fi nevoie să apeleze la butonul de pauză.

Opţiunea tabletop e interesantă şi folositoare (nu există pe PS4 sau Xbox One), dar ecranul relativ mic (de 6,2 inchi) poate fi obositor de urmărit.

Portabilitatea Switch este însă ceea ce scoate device-ul în evidenţă. Faţă de PS4 sau Xbox One, Nintendo este singura consolă care oferă o experienţă completă în modul portabil.

Citiţi continuarea în Business Magazin