Gabriela Firea vrea să dea 12 milioane de euro pentru biserici. Cât alocă pentru statui, de la daci la Prinţul de Monaco

Autor: Andrei Luca POPESCU 21.03.2017

Bugetul propus spre alocare în 2017 bisericilor din Bucureşti, de către Primăria Capitalei, se ridică la 55 de milioane de lei (aproximativ 12 milioane de euro), din care 15 milioane de lei (peste 3 milioane de euro) ar urma să meargă doar la construcţia Catedralei Mântuirii Neamului. Bisericile care ar urma să primească cei mai mulţi bani sunt Sfântul Nicolae Udricani (reabilitare şi extindere), Mănăstirea Antim (pentru consolidare şi restaurare) şi Sfântul Andrei din Chitila (pentru restaurare şi aşezământ cultural, social şi misionar). Un alt domeniu care se bucură de un buget generos pe 2017, în propunerea municipalităţii conduse de Gabriela Firea sunt monumentele. Astfel, Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic ar urma să aibă un buget de peste 31 de milioane de lei (aproape 7 milioane de euro), investiţi aproape toţi în statui şi monumente.

Proiectul de buget pe 2017 al Primăriei Capitalei prevede alocarea a 55 de milioane de lei (aproximativ 12 milioane de euro) pentru lăcaşurile de cult din Bucureşti, din această sumă cea mai mare alocare, de 15 milioane de lei (peste 3 milioane de euro) mergând către construcţia Catedralei Mântuirii Neamului.

Gabriela Firea a propus o sumă similară şi în 2016 pentru Catedrala Mântuirii Neamului. Spre comparaţie, predecesorul ei, Sorin Oprescu, a alocat în 2014 5 milioane de lei Catedralei.

Citiţi articolul integral pe www.gandul.info