A mai rămas o lună până la adunările acţionarilor. Cele mai mari randamente ale dividendelor propuse până acum: Oil Terminal, 14% şi Electroargeş, 12%

Autor: Liviu Popescu 22.03.2017

Oil Terminal Constanţa, cu un randament al dividendului propus de 14% la preţurile de la anunţ, Electroargeş Curtea de Argeş (12%) şi Turism Hoteluri şi Restaurante Marea Neagră (8%) sunt companiile din compoziţia indicelui BET Plus care afişează cu o lună înainte de întâlnirile acţionarilor din aprilie cele mai mari randamente din profitul obţinut pe 2016.

Oil Terminal propune dividende cu un randament de două cifre în condiţiile în care compania este deţinută în proporţie de 59,6% de statul român prin Ministerul Energiei, iar guvernul a solicitat ca astfel de companii să dirijeze 90% din profit pentru plata dividendelor.

În cazul Electroargeş, producător de electrocasnice, randamentul de 12% poate fi pus pe seama rezultatelor companiei pe anul 2016 în condiţiile în care profitul net a crescut cu 113%, de la 7,7 milioane de lei la 16,5 milioane de lei.

Iar la nouă luni rezultatul net afişa o creştere de 49% faţă de aceeaşi perioadă din 2015. Compania vrea să distribuie spre dividende o pondere de 76% din profitul net.