Ryanair, cea mai mare companie aeriană din Europa, vrea să atragă 185.000 de clienţi cu cinci noi rute din Oradea

Autor: Mădălina Dediu Panaete 22.03.2017

Ryanair, cea mai mare companie aeriană din Europa, a extins programul de iarnă 2017 de pe aeroportul din Oradea, cu o nouă rută către Memmingen (Germania). Aceasta se adaugă rutelor către Barcelona Girona, Eindhoven, Milano Bergamo şi Londra Stansted, care vor aduce 185.000 de clienţi companiei, conform estimărilor Ryanair.

Compania aeriană a avut anul trecut peste 1,5 milioane de pasageri pe plan local, dintre care 1,4 milioane pe aeroportul din Bucureşti. Pentru anul acesta, Ryanair estimează 1,8 milioane de pasageri pe aeroportul din Bucureşti şi peste două milioane de pasageri pe toate aeroporturile locale. Ryanair mai operează zboruri şi pe aeroporturile din Craiova şi Timişoara.

În total, programul de iarnă 2017 (care începe la finalul lunii octombrie) al Ryanair include 25 de rute pe piaţa din România. Ryanair, care transportă anual peste 120 de milioane de pasageri în cele 33 de ţări unde operează, este lider în ţări precum Spania, Italia, Polonia, Irlanda sau Belgia. În România, compania se află în top cinci jucători. Compania operează zboruri pe 1.800 de rute şi are o flotă formată din 371 de aeronave Boeing 737.