După 6 ani de judecată, Înalta Curte decide reluarea de la zero a procesului prin care Vodafone a fost amendată cu 120 de milioane de lei

Autor: Ştefan Stan 23.03.2017

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis rejudecarea dosarului prin care Vodafone contestă o amendă de 120 mil. lei dată de Consiliul Concurenţei după şase ani de luptă în instanţă, potrivit unei decizii irevocabile luată miercuri de ÎCCJ.

Dosarul pleacă de la fapte pe care Romtelecom, Orange şi Vodafone - liderii pieţei locale de telecom de la jumătatea anilor 2000 - le-ar fi comis în perioada 2004-2007 împotriva unui jucător anonim de pe piaţa de comunicaţii fixe (Netmaster), care încerca astfel să îşi facă loc pe piaţă.

Pentru a-şi proteja veniturile, cei trei giganţi ar fi tergiversat interconectarea reţelelor lor cu cea a Netmaster, blocând astfel posibilitatea clienţilor Netmaster de a suna utilizatorii Romtelecom, Orange şi Vodafone, care acumulau practic la acea dată cel mai mare număr de clienţi de telefonie de pe piaţă, conform plângerilor Netmaster către Consiliul Concurenţei. Netmaster a mai susţinut şi că giganţii ar fi limitat traficul generat de clienţii Netmaster, astfel că multe dintre apelurile către reţelele celor trei operatori nu ar fi fost finalizate.