ARACO: Lucrările în regie proprie ale Companiei de Drumuri depăşesc pragul de 3% convenit iniţial

Autor: Dan Straut 24.03.2017

„Iniţial s-a stabilit că aceste lucrări nu vor depăşi pragul de 3% din cifra de afaceri, dar astăzi lucrurile se prezintă cu totul altfel, cu mai multe centuri de oraşe şi cu staţii de asfalt – toate acestea astea nu se încadrează în 3% (...) Ceea ce vedem acum, cu centuri ocolitoare la 8-10 oraşe, mi se pare că este din alt film, este o concurenţă neloială pe care noi nu o putem accepta”, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, preşedintele ARACO, Laurenţiu Plosceanu.

„Am sesizat Consiliul Concurenţei, pentru că acordarea acestor lucrări în regie proprie vine în contradicţie cu legea concurenţei”, a mai spus liderul patronal.

Anul trecut, CNAIR a decis să execute în regie proprie atât repararea sectorului de autostradă care se surpase (în zona Cunţa-Sălişte de pe Sibiu-Orăştie), cât şi lucrări de amploare medie în arealul fiecărei Direcţii Regionale de Drumuri şi Poduri. Se convenise ca valoarea totală a acestor lucrări să nu depăşească 3% din cifra de afaceri, CNAIR devenind un jucător semnificativ pe piaţa construcţiilor.