Care sunt cele mai bogate femei din lume, potrivit clasamentului Forbes: Liliane Bettencourt, fiica fondatorului gigantului francez L’Oreal, în vârstă de 94 de ani şi Alice Waton, moştenitoarea imperiului Walmart

Autor: Anca Olteanu 25.03.2017

Liliane Bettencourt, în vârstă de 94 de ani, ocupă prima poziţie în clasamentul celor mai bogate femei din 2017 realizat de Forbes. Cu o avere de 39,5 miliarde de dolari, Bettencourt deţine împreună cu copiii o participaţie de 33% la compania franceză L’Oreal. Tatăl său, Eugene Schueller, a fondat imperiul cosmetic în 1907. În topul general al publicaţiei, Bettencourt ocupă locul 14.

Alice Waton se clasează pe locul doi în clasamentul celor mai bogate femei, cu o avere de 33,8 miliarde de dolari. Singura fiică a fondatorului Wal-Mart, Alice îşi revendică poziţia a 17-a în clasamentul general. Miliardara s-a ocupat de artă, spre deosebire de fraţii ei, Rob şi Jim, care s-au concentrat pe Wal-Mart, companie care administrează un lanţ de magazine şi hipermarketuri.

Averea de 27 de miliarde de dolari a lui Jacqueline Mars o propulsează pe locul 26. Americanca de 77 de ani deţine o treime din cel mai mare producător de dulciuri, Mars, compania pe care bunicul ei a înfiinţat-o în 1911, în propria bucătărie, scrie Forbes.

Italianca Maria Franca Fissolo se poziţionează pe al patrulea loc din clasamentul celor mai bogate femei al Forbes, cu 25,2 miliarde de dolari. Maria este văduva lui Michele Ferrero, cel care a transformat grupul Ferrero într-una dintre cele mai mai companii de dulciuri, cunoscută pentru crema Nutella, ciocolatele Kinder şi bomboanele mentolate Tic-Tac.

Cea mai bogată femeie din Germania, Susanne Klatten, îşi datorează averea de 20,5 miliarde de dolari participaţiei pe care a moştenit-o la producătorul de maşini BMW de la părinţii Herbert şi Johanna Quandt. Susanne şi fratele ei deţin împreună o participaţie de 50% la BMW.

Pe lista celor mai bogate femei se regăsesc Laurene Powell Jobs, văduva lui Steve Jobs, cu o avere de 20 de miliarde de dolari şi Charlene de Carvalho-Heineken, cu o avere de 12,6 miliarde de dolari, generată, în principal de participaţia de 23% la Heineken.

Laurene este fondatoare şi preşedinta Emerson Collective, o organizaţie care foloseşte antreprenoriatul pentru a promova schimbări sociale şi pentru a ajuta studenţi care nu au surse de finanţare.