Ce puteţi citi în numărul din această săptămână al revistei Business MAGAZIN: „Aeroportul decolează“

Autor: Ioana Mihai-Andrei 27.03.2017

„Aeroportul decolează“, materialul de pe coperta Business MAGAZIN din această săptămână, este o analiză amplă despre afacerile generate de aeroportul Henri Coandă, care a înregistrat anul trecut una dintre cele mai mari creşteri ale traficului aerian în 2016 la nivel european. Cu o creştere de 18,3%, „Otopeniul“ a fost cel de-al treilea din punctul de vedere al traficului de pasageri între aeroporturile cu peste 10 milioane de pasageri, după Berlin Schonefeld +36,7%) şi London Luton (+19,3%). În timp ce principalele avantaje sunt aduse de creşterea veniturilor şi de profitabilitatea companiei, interesul tot mai mare al operatorilor aerieni pentru deschiderea de noi rute şi pentru adăugarea de curse suplimentare către destinaţiile existente, dar şi sporirea cererii românilor pentru călătoriile cu avionul, efectele mai puţin dorite se reflectă asupra pasagerilor. Liviu Radu, directorul general al Companiei Naţionale de Aeroporturi Bucureşti, al cărei acţionariat se împarte între statul român, prin Ministerul Transporturilor (80%) şi Fondul Proprietatea (20%) şi care operează cele două aeroporturi ale Capitalei, povesteşte pentru Business MAGAZIN care sunt soluţiile.

Pe Şoseaua Banatului, la câteva minute de mers cu maşina de ieşirea din Bucureşti, o comunitate de peste 800 de persoane trăieşte în Rezidenz: Cartierul german. Proiectul din Chitila, a cărui dezvoltare a început în 2006, se pregăteşte să intre în cea de-a patra şi ultima fază. Bogdan Cernescu, director general al Ţiriac Imobiliare, vorbeşte, într-un material din Business MAGAZIN, despre ce a adus nou Rezidenz pe piaţa imobiliară.

Elevii care merg la studii în străinătate aleg cu precădere Marea Britanie. Români sau alte naţii, deopotrivă, au aceleaşi opţiuni. Cei mai mulţi mizează pe studii în domenii precum afaceri şi management, arhitectură sau IT. Iar pentru cei care vor să ia pulsul altor culturi, să înveţe o limbă străină şi să se implice în diverse activităţi de recreere există opţiunea unor tabere educaţionale, un segment care bifează plusuri an de an, arată articolul din această săptămână în revista Business MAGAZIN.