George Didoiu, Associate director, Colliers International: ”Biroul s-a transformat într-un mod de atracţie şi păstrare a talentelor”

Autor: Mihaela Pascari 28.03.2017

În urmă cu câţiva ani modul tradiţional de a lucra era în birourile închise, apoi într-un open space clasic. În momentul de faţă, generaţia Y începe să facă trecerea către un alt tip de open space, în care nu stai în acelaşi scaun toată ziua, ci te muţi în funcţie de activitatea pe care o desfăşori. Lucrul în linişte şi vorbitul la telefon nu se mai întâmplă, în mod ideal, la două birouri lipite unul de altul. Aceste demersuri sunt susţinute şi de serviciile IT. ”Este o tendinţă care va rămâne. Printre clienţii noştri sunt băncile care vor astfel de schimbări, consultanţi sau firme de IT, BPO”, a  spus George Didoiu, Associate director, office Agency în cadrul Colliers International, firma de consultanţă imobiliară de pe piaţa locală, în cadrul ZF HR Trends.

În opinia sa, acest „activity-based workplace” poate oferi angajatorilor atât creşterea productivităţii angajaţilor, o mai bună colaborare, cât şi rezistenţa la schimbare.