O microfermă din comuna Joiţa trimite legume şi fructe bio prin curier la clienţi din toată ţara. „ La farmacie, clientul nu se uită când dă 50 de lei pe medicamente, dar când cumpără legume ecologice de 50 de lei se uită de zece ori.”

Autor: Roana Rotaru 29.03.2017
Mirco ferma Biodumbrava, deţinută de Marin Dumbravă, cultivă legume bio pe o suprafaţă de un hectar în comuna Joiţa, judeţul Griurgiu, iar vânzările de anul trecut au ajuns la 40.000 de euro printr-un sistem de comenzi online şi telefonice. 

În ferma situată la 15 kilometri de Bucureşti fermierul cultivă în sistem ecologic roşii, ardei, rădăcinoase, us­turoi, andive, rucola, dar şi alte le­gu­me şi plante aromatice pe care le comer­ci­a­li­zea­ză di­rect că­tre con­su­ma­­torul fi­nal. „Dis­tri­bu­­im săptămânal în jur de 50-60 de comenzi în două puncte de distribuţie din Bucureşti şi prin cuierat în toată ţară. Preţul mediu al unei comenzi este de 70-80 de lei. Noi ne adresam clientului direct care face comanda online sau telefonic. Majoritatea clienţilor sunt din Bucureşti. Mulţi cumpără produse bio pentru copiii lor sau pentru că au deja probleme de sănătate”, a declarat pentru ZF Marin Dumbravă.