Tranzacţie surpriză: BCR Leasing ia un împrumut de 100 de milioane de lei de la EximBank în vederea acordării de împrumuturi în lei pe termen scurt şi mediu pentru activitatea clienţilor com­pa­niei de leasing

Autor: Claudia Medrega 30.03.2017
EximBank a acordat BCR Leasing IFN o linie de finanţare în valoare de 100 mil. lei ce are ca des­tinaţie acordarea de împrumuturi în lei pe termen scurt şi mediu pentru activitatea clienţilor com­pa­niei de leasing.

Facilitatea a fost acordată pentru o perioadă de 60 de luni, cu o perioadă de graţie de 12 luni, din care perioadă de utilizare de trei luni, şi este garantată par­ţial cu o scrisoare de ga­ran­ţie ban­cară emisă de Erste Group Bank, conform in­for­ma­ţiilor transmise de EximBank.

„Parteneriatul cu BCR Leasing IFN reprezintă încă un canal prin care putem finanţa indirect atât companiile mici şi mijlocii - care deţin o pondere de peste 80% în portofoliul BCR Leasing IFN, cât şi clienţi corporate, în condiţii de maximă eficien­ţă. Contribuim astfel la construirea de soluţii de finanţare ce permit realizarea de investiţii pentru dezvoltarea de noi afaceri sau pentru consolidarea afacerilor deja mature“, a declarat Traian Halalai, preşedintele executiv al EximBank.