Adrian Mihai, unul dintre acţionari FAN Courier: De un an încercăm să obţinem autorizaţie pentru construcţia unei hale de sortare în Bucureşti, birocraţia este foarte mare!

Autor: Mirabela Tiron 31.03.2017

Adrian Mihai, unul dintre acţionarii şi fondatorii companiei FAN Courier, cel mai mare jucător de pe piaţa de curierat, spune că de aproape un an încearcă să obţină autorizaţie pentru construirea unei hale de sortare în Bucureşti, o investiţie estimată la 7-8 mi­lioane de euro, în urma căreia vor apărea câteva sute de locuri de muncă.

„Birocraţia este foarte mare, trebuie să obţinem aprobări de la toate instituţiile, mai întâi aprobarea PUZ-ului, apoi aprobări de la mediu şi pompieri pentru autorizaţie, sunt foarte multe hârtii care trebuie semnate şi durează foarte mult. Toată lumea are de pierdut, noi pentru că nu putem folosi această hală, statul că nu încasează bani de la noi şi tot aşa. În urma acestei investiţii vom angaja câteva sute de persoane“, a spus Adrian Mihai pentru ZF.

Mai mulţi antreprenori s-au plâns de procedurile de obţinere a autorizaţiilor de construcţie şi au cerut simplificarea lor. Anul trecut, Lucian Azoiţei, de la Pazo Group, spunea că i-a trebuit un an de zile să obţină autorizaţii pentru construcţia unui bloc de 34 de apartamente, tot într-un an fiind finalizată şi construcţia.

Pentru emiterea autorizaţiei de construcţie se solicită mai multe documente, de la certificatul de urbanism la avize legate de protecţia mediului sau documente tehnice.