BRD atacă programul Prima casă: credit cu avans de 15% şi o dobândă, Robor +2,25%

Autor: Roxana Rosu 31.03.2017
BRD lansează o nouă ofertă de creditare imo­biliară adresată clienţilor care doresc să-şi achiziţioneze sau să-şi con­struiască prin credit o primă lo­cu­inţă, o alternativă la Prima casă, noul îm­prumut având un avans minim de 15%, la o dobândă Robor 3M + 2,25%. Împrumu­tu­rile se adresează exclusiv clienţilor care înca­sea­ză sau urmează să încaseze venitul în cont BRD.
 
Pentru a accesa noul produs, ei nu trebuie să deţină în proprietate exclusivă sau împreună cu soţul sau soţia nicio locuinţă, indiferent de modul şi momentul în care a fost dobândită.
 
Creditul „La Casa Mea“ a fost creat an­tici­pând încheierea progra­mului gu­vernamental, stra­tegia Mi­nis­terului Fi­nan­ţelor prevăzând di­mi­nuarea gra­du­ală a fondurilor alocate pla­fonului de garantare în următorii 5 ani.
 
Oficialii BRD anunţau încă de la în­ceputul anului că se pregătesc să re­nunţe la garanţia supli­mentară solici­ta­tă la creditele ipotecare cu avans de 15%, soluţie pe care a introdus-o anul trecut pe fondul incertitudinilor legate de legea dării în plată.