Germanii de la Hornbach au încheiat 2016 cu afaceri de 3,94 mld. euro

Autor: Cristina Bellu 03.04.2017

Concernul german Hornbach a înregistrat o creştere a afacerilor de 4,9%, la 3,94 mld. euro, în exerciţiul financiar martie 2016 - februarie 2017, potrivit cifrelor preliminare ale grupului.

Hornbach Baumarkt AG, care la finele lunii februarie, administra 155 de magazine de materiale de construcţii şi grădinărit  în nouă ţări europene printre care şi România, a înregistrat o creştere a cifrei de afaceri cu 5%, la 3.71 mld. euro.

Cu raportare la o suprafaţă nemodificată şi ţinând cont de eliminarea diferenţelor de curs de schimb, cifrele de afaceri ale magazinelor de materiale de construcţii şi grădinărit (DIY) au înregistrat la nivelul întregului concern o creştere de 3%, motorul de creştere fiind reprezententat, la fel ca şi în anii precedenţi, de filialele internaţionale.

De asemenea, Hornbach Baustoff Union GmbH a contribuit la creşterea cifrei de afaceri a concernului, cu un plus de vânzări de 4,8%, ajungând la 229 mil. euro.

Prognozele veniturilor au fost confirmate în baza primelor rezultate anuale preliminare, încă nemodificate, atât pentru Hornbach Holding AG & Co. KGaA, cât şi pentru Hornbach Baumarkt AG.

Prin urmare, se estimează în continuare că rezultatul operaţional (EBIT), atât la nivelul grupului Hornbach, cât şi al Hornbach Baumarkt AG, va depăşi semnificativ valoarea anului precedent 2015/2016. EBIT, din care au fost scăzute veniturile şi cheltuielile cu caracter operativ ale concernului parţial Hornbach Baumarkt AG, vor atinge, conform estimărilor, nivelul exerciţiului financiar 2015/2016, respectiv 99 milioane euro. La nivelul grupului Hornbach, se estimează în continuare că EBIT actualizat va atinge nivelul din anul precedent, de 151 milioane euro, sau îl va depăşi uşor.

Hornbach este o companie multinaţională, de familie, care a înregistrat în exerciţiul  financiar  2015/2016 o cifră de afaceri  de  peste 3,755 miliarde de euro, în creştere cu peste 5% comparativ cu perioada anterioară.

Fondată   în  anul  1877,  Hornbach este  singura  companie  din  domeniul construcţiilor cu o istorie de cinci generaţii.  În  acest  moment,  concernul  deţine  155 de magazine mixte de materiale  de construcţii şi grădinărit, în Germania, Austria,  Olanda,  Luxemburg, Elveţia, Cehia, Slovacia, Suedia şi România, dintre care 6 în România, respectiv în Bucureşti  Berceni, Bucureşti Militari, Bucureşti Baloteşti, Braşov, Timişoara şi Sibiu.