RADET a iniţiat procedurile de oprire a furnizării energiei termice pentru încălzire în Bucureşti

Autor: Radu Tutulan 04.04.2017

,,Având în vedere temperaturile ridicate din ultima perioadă, începând cu data de 04 aprilie 2017 vom iniţia procedurile de oprire a furnizării energiei termice pentru încălzire către consumatorii racordaţi la sistemul centralizat al Municipiului Bucureşti. Oprirea agentului termic pentru încălzire se va face progresiv prin reducerea temperaturii de livrare şi închiderea instalaţiilor către consumatori, astfel încât efectele vor fi resimţite în următoarele 72 de ore. Măsura a fost luată în conformitate cu prevederile articolului nr. 117 din Regulamentul pentru furnizarea şi utilizarea energiei termice, care precizează că oprirea încălzirii se face după trei zile consecutive în care temperatura medie a aerului exterior depăşeşte +10°C, între orele 18:00 – 06:00“, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX de Regia de Distribuţie a Energiei Termice.

RADET informează că de la această măsură vor face excepţie obiectivele speciale: spitale, creşe, grădiniţe, şcoli şi sere, în cazul cărora sistarea serviciilor de încălzire se va face la solicitarea scrisă a conducerii acestora.

RADET Bucureşti este operatorul sistemului public de alimentare cu energie termică, asigurând 72% din necesarul de energie termică al Capitalei. Aproximativ 95% dintre consumatori sunt de tip casnic, restul fiind de tip social şi industrial (instituţii publice şi agenţi economici). Din data de 5 octombrie 2016 RADET este în insolvenţă, ceea ce implică un plan de reorganizare a instituţiei şi de soluţionare a problemelor întregului sistem de termoficare. RADET Bucureşti este .