Bucureşti, raiul dezvoltatorilor imobiliari anonimi: un nou proiect de peste 10.000 de locuinţe prinde contur pe terenul fostelor sere Berceni

Autor: Alina-Elena Vasiliu 05.04.2017
♦ Bogdan Păun (40 de ani), Valentin Stelian Grigore (37 de ani), Stelian Vintilă (50 de ani), Giorgică Baicu (43 de ani) sunt câteva dintre numele acţionarilor care se află în spatele unor proiecte rezidenţiale anunţate să facă parte din Metalurgiei Park Residence, un minioraş cu 10.000 de locuinţe din sudul Capitalei, aflat acum în stadiul de şantier ♦ Informaţiile despre aceşti investitori sunt puţine.
 
„Sursele de finanţare sunt proprii  80% şi credite bancare 20%. În prima fa­­ză, investiţia este de aproximativ 200 de mi­lioane de euro.
 
Pentru faza a doua, investiţia va fi de o sumă egală sau mai mare”, spune Bogdan Cosmin Ivan, reprezentantul departamentului juridic al Sud Rezi­denţial, care se ocupă de adminis­trarea proiectului Meta­lurgiei Park Residence.
 
Astfel, 320 de milioane de euro din investiţia totală ar fi bani proveniţi din economiile dezvoltatorilor. Aceste surse proprii provin, după cum spune Bogdan Cosmin Ivan, din alte proiecte anterioare pe care dezvoltatorii le-au făcut pe persoană fizică. Mulţi dintre aceştia sunt însă anonimi, nefiind disponibile informaţii despre ei.
 
Pentru ansamblul Viva Residence, de exemplu, care va avea 16 blocuri cu 1.500 de locuinţe, fiind unul dintre cele mai mari proiecte din Metalurgiei Park, dezvoltatorii sunt Stelian Grigore şi Mariana Grigore. Potrivit lui Stelian Grigore, acesta este primul proiect rezidenţial pe care îl ridică. „Acesta nu este un exemplu relevant”, spune Bogdan Cosmin Ivan.