Seul: Coreea de Nord a efectuat un nou test cu o rachetă balistică

Autor: Mircea Olteanu 05.04.2017

Racheta a fost lansat din zona oraşului Sinpo de pe coasta de est a Coreei de Nord, au mai precizat autorităţile de la Seul.

Testul balistic a fost efectuat în contextul exerciţiilor militare anuale ale forţelor americane şi sud-coreene, despre care regimul stalinist de la Phenian afirmă că reprezintă pregătirea invaziei Coreei de Nord.

Phenianul a anunţat că va reacţiona în cazul în care comunitatea internaţională înăspreşte regimul de sancţiuni la adresa regimului nord-coreean, la o zi după ce preşedintele american Donald Trump a ameninţat că este pregătit să soluţioneze chestiunea nord-coreeană şi fără ajutorul Chinei.

Coreea de Nord a efectuat mai multe teste balistice şi nucleare în ultimul an şi există indicii că regimul stalinist de la Phenian pregăteşte un nou test nuclear.

Secretarul american de Stat Rex Tillerson a declarat că iniţierea unei acţiuni militare împotriva statului nord-coreean este "o opţiune" luată în calcul de SUA. El a mai precizat că Washingtonul nu ar dori însă să se ajungă la un conflict militar.