Numărul restanţierilor la bănci revine pe trendul descendent. În februarie 5.100 de debitori au fost şterşi de pe lista restanţierilor la bănci

Autor: Anelis Baciu 10.04.2017

Numărul clienţilor persoane fizice care au întârzieri la plata ratelor bancare mai mari de 30 de zile a scăzut cu circa 5.100 în luna februarie a acestui an comparativ cu luna ianuarie, arată datele Biroului de Credit publicate de BNR. Faţă de luna februarie a anului trecut numărul debitorilor cu restanţe a scăzut cu circa 82.000, echivalentul unui declin de 10%. În prima lună a anului circa 13.000 de persoane au rămas în urmă cu plata ratelor la bancă.

Revenirea numărului de restanţieri pe trendul des­cen­dent nu re­pre­zin­tă de­cât un sem­nal bun pen­tru bănci, în­tru­cât aceas­tă di­na­mică poate in­dica o îmbună­tă­ţire a situaţiei fi­nan­ciare a popu­laţiei.

Scăderea lu­na­ră a numărului de restanţieri a an­trenat şi o scă­de­re a valorii res­tanţelor. Restan­ţele populaţiei la bănci au coborât aproape de nive­lul de 8 mld. lei (1,8 mld. euro) la fi­nalul lunii fe­bruarie.