Studiu: migranţii sunt (încă) bine-veniţi în Germania

Autor: Catalina Apostoiu 10.04.2017

Majoritatea nemţilor cred că imigranţii şi refugiaţii sunt „foarte“ sau „destul de“ bine-veniţi în ţara lor, relevă un sondaj realizat de Bertlesmann Foundation, potrivit Politico. Imigranţii sunt mai bine-veniţi decât cei care sunt în căutare de azil: 59% din nemţi spun că refugiaţii sunt bineveniţI, în timp ce 70% au aceeaşi atitudine despre imigranţi.

O proporţie mai mare din participanţii la sondaj (54%) cred că Germania şi-a atins limita legată de acceptarea de refugiaţi, în creştere de la 40% în 2015. Aproximativ 81% din cei chestionaţi au declarat că alte ţări europene ar trebui să accepte mai mulţi refugiaţi pentru a asigura o „distribuţie corectă“ pe teritoriul Uniunii Europene.

Politica porţilor deschise pentru refugiaţi lansată de cancelarul german Angela Merkel în 2015 a atras un val de persoane în căutare de azil în Germania, însă numărul acestora a scăzut de la închiderea graniţelor pe ruta balcanică şi ca rezultat al acordului încheiat între Turcia şi UE cu privire la migranţi.