Piaţa rezidenţială duduie: Fiul fostului director al Oltchim construieşte locuinţe în Bucureşti. Cele două proiecte, în valoare de 26 milioane de euro pe care le deţine Alexandru Călin Roibu, sunt situate într-o zonă centrală, apropiată de Unirii

Autor: Alina-Elena Vasiliu 11.04.2017

Fiul fostului director al combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea, Con­stan­tin Roibu, omul care a condus timp de  peste 20 de ani una dintre cele mai mari capacităţi industriale din Româ­nia, aflată astăzi pe masa lichida­torilor, este implicat în dezvoltări imobiliare de an­vergură în Capitală.

Alexandru Călin Roibu, 37 de ani, con­stru­ieş­te două blocuri de locuinţe la Timpuri Noi, în apropierea staţiei de metrou. Proiectul New Times Residence, situat exact în spatele an­sam­blului de birouri Timpuri Noi Square, ridicat de Vastint, are în total 171 de apar­tamente în cele două imobile, ceea ce ar duce pro­iectul la o valoare de circa 26 de milioane de euro, potrivit estimărilor ZF.

Potrivit panoului instalat pe şantier, pro­iec­tul rezidenţial New Times Residence ar trebui să fie finalizat la sfârşitul lunii august a acestui an.

Acesta nu este primul proiect de locuinţe ridicat de Alexandru Roibu, el fiind şi dez­vol­tatorul unui alt bloc în apropierea celui aflat acum în şantier, Mircea Vodă 39, vândut complet, „un proiect rezidenţial premium“, după cum se arată în descrierea de pe site-ul New Times Residence.

Tatăl dezvoltatorului de locuinţe, Con­stantin Roibu, a stat mai bine de 20 de ani în func­ţia de director general al combinatului Olt­chim, fiind cel mai puternic şef de com­panie de stat din România. El a demisionat în septembrie 2012, într-un context extrem de tensionat, la două săptămâni înainte de licitaţia pentru privatizarea Oltchim.

Imobilul pe care fiul său l-a ridicat pe bulevardul Mircea Vodă din Bucureşti are 26 de apartamente de două şi trei camere, iar preţurile de vânzare publicate pe site-ul imopedia.ro, care promovează proiectul, sunt între 87.400 de euro şi 137.000 de euro.

Preţurile apartamentelor din blocurile de la Timpuri Noi sunt cuprinse între 75.000 de euro pentru un studio şi 240.000 de euro, cât costă unul dintre cele mai scumpe apartamente cu patru camere. Astfel, preţul mediu al unei locuinţe este de circa 157.000 de euro. La un total de 171 de locuinţe, rezultă că aparta­mentele celor două proiecte valorează în total peste 26 mil. euro, potrivit calculelor ZF.