ZF HR Trends 2017. George Didoiu, director Colliers: „Vedem din ce în ce mai multe companii internaţionale care vor să-şi deschidă birou în România. Angajaţii români sunt bine văzuţi în afară.“

Autor: Adelina Mihai 12.04.2017
Forţa de muncă bine pregătită din România şi salariile mai mici faţă de cele din Polonia sunt factorii care atrag în continuare interesul investitorilor străini care vor să se extindă în România  şi caută clădiri de birouri în care să îşi desfăşoare activitatea.

„Vedem intrarea unor companii noi de notorietate internaţională care analizează oportunitatea de a-şi deschide un birou aici, sunt nişte premise foarte bune din acest punct de vedere. Angajaţii români sunt bine văzuţi în afară, sunt oameni calificaţi şi se pare că avem un talent natural în zona de comunicare. De aceea, zona de servicii/ de vânzări este bine văzută de companiile care doresc să îşi deschidă un birou aici“, a spus George Didoiu, associate director în cadrul depar­ta­mentului de birouri al com­paniei de consultanţă imobiliară Colliers International. El a fost pre­zent la emisiunea online de business ZF Live organizată în cadrul ZF HR Trends 2017, eveni­mentul anual al ZF destinat pieţei muncii care a avut loc la finalul lunii martie.

Didoiu a spus că angajaţii români sunt în continuare competitivi în ceea ce priveşte nivelul salarial în com­paraţie cu Polonia, concurentul direct al României în cursa pentru atragerea de noi investiţii străine.