Ministerul Energiei vrea să îl pună în boardul Romgaz pe Bogdan Stan, noul şef al ANAF

Autor: Liviu Popescu 12.04.2017

Ministerul Energiei, acţionar ma­jo­ritar la Romgaz, cel mai mare pro­ducător şi principal furnizor de gaze na­turale din România şi totodată cea mai valoroasă companie naţională lis­tată, vrea să revoce cinci membri din ac­tualul board şi pro­pune patru în locul aces­tora pe o durată de patru luni.

 
Dintre propunerile pen­tru cele patru locuri iese în evidenţă Bogdan Nicolae Stan, 42 de ani, numit în ia­nuarie 2017 de pre­mierul Grin­deanu în funcţia de pre­şedinte al Agen­ţiei Naţio­nale de Ad­mi­nistrare Fiscală (ANAF). Pe listă se mai găsesc Chirilă Alexandru, Gheorghe Gheor­ghe Gabriel, candidat din partea ALDE la ultimele alegeri, dar şi vice­preşedinte al Oficiului Na­ţional pentru Jocuri de Noroc.
 
O altă pro­punere este Virgil Marius-Metea, di­rectorul general al Romgaz, companie cu 11,8 mld. lei capitalizare. Lista cu infor­maţii despre aceste per­soane va fi publicată mâine de Romgaz. Ieri pro­du­cătorul de gaze a pu­blicat pe bursă doar com­ple­ta­rea ordinii de zi a AGA pentru 25 aprilie în care men­ţionează că vrea aceste schim­bări.