Dezastru în şcolile din Capitală. Aglomeraţie sufocantă: Am desfiinţat laboratoarele ca să le transformăm în săli de clasă

Autor: Mihaela Pascari 12.04.2017

Nicolae Gheorghe, directorul Şcolii Gimnaziale nr. 179 din Bucureşti, declară: „Am ajuns să ne facem anti­re­cla­mă, să le vorbim părinţilor întâi despre aspectele nega­tive, despre faptul că activitatea este organizată în trei schim­buri şi că planul de scolarizare este depăşit“.

Şcoala Gimnazială nr. 179 din sectorul 1, cartierul Bu­cu­reştii-Noi, în care învaţă 1.200 de copii, a desfiinţat laboratoarele de fizică, biologie, cabinete de limba română ca să facă loc sălilor de clasă şi cu toate acestea elevii tot sunt nevoiţi să vină în trei schimburi din cauza supraaglomerării.

„Din cauza numărului mare de clase am fost nevoiţi să desfiinţăm laboratorul de fizică, cel de biologie, cabinete de limba română, istorie, geografie şi muzică, transformându-le în săli de clasă. Începând din acest an am fost nevoiţi să organizăm activitatea în trei schimburi“, a spus pentru Ziarul Financiar Nicolae Gheorghe, directorul Şcolii Gimnaziale nr. 179 din nordul Capitalei.

Şcoala Gimnazială nr. 179 este una dintre cele nouă şcoli din Bucureşti care au ciclul de învăţământ primar în care copiii merg în trei schimburi la şcoală, potrivit datelor de la Inspectoratul Şcolar al Capitalei.