De Paşte românii îşi amintesc de carnea de oaie, în restul anului businessul cu oi se bazează pe export

Autor: Roana Rotaru 13.04.2017

În preajma sărbătorilor pascale, ciobanii români vând carne de miel în ţară cât nu vând în întreg anul, potrivit datelor din piaţă, carne care se vinde la preţuri cuprinse între 23 şi 25 lei pe kilogramul de mielul gata tăiat şi 9-11 lei kilogramul în viu, preţuri destinate vânzării en-detail. În restul anului, businessul cu oi se concentrează în mare parte pe export, unde ciobanii vând animale vii în mare parte în ţările arabe, în ţări precum Iordania, Libia, Israel şi Liban.

„Aproape fiecare familie care are bani îşi cumpără miel de Paşte. În aceste trei zile de înainte de sărbătorile pascale vindem românilor cât vindem în tot restul anului, pentru că românii nu prea mănâncă carne de oaie. În cursul anului vând în Grecia, Italia şi în ţările arabe la preţuri cuprinse între cuprinse între 7 şi 9 lei pe kilogram în viu, la angro“, a declarat pentru ZF Horia Moruţan, preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Ovine din judeţul Alba, care deţine 800 de oi.