Teraplast a deschis filiale în Ungaria şi Serbia, iar Alexandru Stănean are mandat să dezvolte piaţa externă

Autor: Dana Ciriperu 14.04.2017

Teraplast, unul dintre cele mai puternice grupuri antre­pre­noriale din Tran­silvania,  care s-a listat la Bursa de Va­lori Bucureşti în 2008, a deschis anul acesta două filiale în Ungaria şi Serbia, iar ca parte a stra­te­giei de creştere pe pieţele ex­terne l-a mandatat din ia­nua­rie pe Alexandru Stănean să dezvolte piaţa externă.

Stănean a fost director general interimar al Teraplast, iar în prezent el ocupă poziţia de director de export la nivel de grup. Mutarea vine în contextul în care grupul Teraplast a câştigat teren pe pieţele externe. În 2016, exporturile la nivel de grup au crescut cu 38% faţă de anul anterior. Raportat la businessul grupului, de 399 mil. lei în 2016, exporturile au reprezentat anul trecut 28% din cifra de afaceri consolidată.

Grupul Teraplast (Tera­plast, TeraSteel şi Tera Glass) exportă în Germania, Austria, Ungaria, Slovenia, Cehia, Slovacia, Italia, Bul­garia, Serbia sau Belgia.

TeraSteel este al nouălea cel mai mare expor­ta­tor din judeţul Bistriţa-Năsăud în 2016, potrivit datelor de la INS, un cla­sament condus de fabrica de cablaje Leoni. În top 20 cei mai mari exportatori din judeţul Bistriţa-Năsăud se mai află şi Teraplast (locul 19), tot o companie din grupul controlat de omul de afaceri Dorel Goia.