Harry Meintassis, Korn Ferry Hay Group: „Ierarhiile clasice din organizaţii sunt în pericol. Vor exista din ce în ce mai puţine joburi de manager“

Autor: Adelina Mihai 15.04.2017
Avansul tehnologiei va conduce la dispariţia a 5 - 6 milioane de locuri de muncă la nivel global, arată rezultatele a multor studii făcute pe această temă la nivel global, însă pe de altă parte noi joburi vor fi create. 
 
Până la urmă, nu contează atât de mult evoluţia numărului de locuri de muncă, ci modul în care oamenii abordează viitorul şi cât de adaptabili sunt la schimbare, a spus Harry Meintassis, Managing Partner al firmei de executive search şi consultanţă în management Korn Ferry Hay Group.
 
„Viitorul pieţei muncii în contextul digitalizării va depinde de viteza de adaptare a fiecăruia. Va conta cât de repede gândim, cât de repede luăm decizii, cât de rapid eşuăm sau învăţăm. Organizaţiile viitorului se vor orienta mai puţin spre ierarhii şi mai mult pe crearea de reţele şi de comunităţi. Vor exista din ce în ce mai puţine joburi de manageri în sensul cunoscut de noi, oameni care să controleze, să planifice, să organizeze. O astfel de structură va fi istorie, vor exista din ce în ce mai multe joburi de experţi“, a spus Harry Meintassis, prezent la o dezbatere cu studenţii Facultăţii de Management din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) organizate luna trecută.
 
Meintassis a mai spus că angajaţii pe posturi de experţi vor crea mai multă valoare în organizaţiile viitorului, pentru că vor lucra la noi proiecte şi produse, iar ierarhia clasică şi joburile de manageri sunt în pericol.
 
„Modelul clasic de business, prin care trebuie să generezi bani, să faci profit, să creezi valoare pentru acţionari se va schimba în sensul în care printre acţionarii unei companii vor fiÊ şi consumatorii sau clienţii, angajaţii, societatea şi nu doar cei care deţin compania“, a mai spus Meintassis. 
Astfel, angajaţii viitorului vor fi recrutaţi în funcţie de cât de agili sunt, care sunt motivaţiile lor, ce pasiuni şi ce abilităţi au sau după capcitatea de a sintetiza informaţii şi de a vedea imaginea globală a felului în care munca lor contribuie la un proiect sau un produs. 
 
„Vor conta foarte mult inteligenţa emoţională şi abilitatea de a învăţa. Angajaţii viitorului trebuie să înveţe din experienţă, să gândească, să ia decizii şi să le implementeze rapid. S-ar putea ca uneori să greşească, dar vor continua să înveţe. Curiozitatea, adaptarea la schimbare şi perseverenţa sunt alte abilităţi care alcătuiesc profilul angajaţilor viitorului“, a mai spus Meintassis.
 
În prezent, diferenţierea la angajare în rândul tinerilor cu acelaşi timp de pregătire seÊ face în funcţie de cum ştiu aceştia să comunice, cum lucrează în echipă şi în ce tipuri de proiecte au fost implicaţi, a spus şi Mugur Tolici, directorul de resurse umane al Băncii Naţionale, prezent la dezbaterea SNSPA.
 
„Atunci când îşi aleg locul de muncă, tinerii trebuie să încerce întâi să îşi aleagă compania, mediul de lucru şi tipul de cultură organizaţională şi abia apoi ceea ce vor să facă cu adevărat. Este mai important, pentru început, cu cine lucrezi, cu ce cultură organizaţională te confrunţi şi cu ce oameni interacţionezi decât ceea ce faci efectiv“, a mai spus Mugur Tolici de la Banca Naţională.