Bucureştenii se întorsc acasă: Traficul este îngreunat pe drumurile naţionale care duc spre Capitală

Autor: Radu Tutulan 17.04.2017

Centrul INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române anunţă o intensificare a traficului auto pe sensul către Capitală al DN6 (E70) Alexandria – Bucureşti. De asemenea, pe sensul de coborâre al DN1 Braşov – Ploieşti se înregistrează aglomeraţie pe tronsoanele Predeal – Buşteni şi Sinaia – Posada.

"Pentru a evita ambuteiajele din aceste locuri, sfătuim conducătorii auto care doresc să se deplaseze dinspre Braşov către Ploieşti să utilizeze ruta alternativă DN1A Săcele – Cheia – Vălenii de Munte. Având în vedere că în multe zone ale ţării traficul auto se desfăşoară în condiţii nefavorabile (precipitaţii şi vânt puternic), sfătuim conducătorii auto să manifeste prudenţă sporită la volan, să mărească distanţa de siguranţă faţă de vehiculele dinainte, să adapteze în permanenţă viteza de deplasare la condiţiile meteo-rutiere şi să evite efectuarea unor manevre riscante în trafic", se arată într-un comunicat al IGPR remis MEDIAFAX.

Totodată, reprezentanţii autorităţilor atrag atenţia că în judeţul Teleorman, din cauza lucrărilor care se execută pe DN6 (E70) la podul de peste râul Vedea, la intrarea în municipiul Alexandria dinspre Bucureşti, circulaţia se desfăşoară alternativ, semaforizat, de aceea se preconizează formarea unor coloane de autovehicule pe ambele sensuri de circulaţie.

"Pentru fluidizarea circulaţiei, pot fi folosite următoarele rute ocolitoare: pentru zona Zimnicea: DJ506 Vităneşti – Beiu, DN51 Smârdioasa – Zimnicea; pentru zona Turnu Măgurele: VO6F (spre Roşiorii de Vede) – DN6 Buzescu – Nanov – DN52 – Turnu Măgurele", se precizează în comunicatul IGPR.

Aglomeraţie se înregistrează şi pe DN 65 (E 574), în judeţul Argeş, pe tronsonul Lunca Corbului - Piteşti, viteza de deplasare fiind de aproximativ 40 km/oră.

Şi pe DN 2, în localitatea Afumaţi, sunt semnalate valori de trafic în creştere pe sensul de intrare în Bucureşti, fără a exista probleme de fluenţă a traficului.

De asemenea, pe DN 65, Slatina - Piteşti, numărul maşinilor este în continuă creştere pe sensul de deplasare spre Piteşti, iar la intrarea în Bucureşti, de pe A1, se circulă bară la bară de la kilmetrul 14.

În judeţul Arad s-au format coloane mari de vehicule în punctul de trecere al frontierei Nădlac II, pe sensul catre Ungaria, de aceea autorităţile recomandă şoferilor utilizarea punctelor de trecere a frontierei Nădlac I sau Turnu.

În plus, circulaţia vehiculelor, cu excepţia celor care efectuează transport de persoane, este restricţionat, luni, în intervalul orar 06:00-22:00, pe autostrada A2 Bucureşti - Murfatlar, în cazul celor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, iar pe DN7 Piteşti - Râmnicu Vâlcea - Veştem şi pe DN39 Agigea - Mangalia, în cazul celor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.

Din cauza vântului puternic, porturile maritime Constanţa Nord, Constanţa Sud-Agigea şi Midia rămân închise. Acestea au devenit inoperabile din această dimineaţă, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

În Bucureşti se circulă în condiţii de ploaie, de aceea poliţiştii rutieri recomandă şoferilor să circule cu viteză redusă, să nu oprească în loc nepermis, iar în timpul deplasării să păstreze o distanţă mai mare faţă de celelalte vehicule.