Cel mai mare business înfiinţat de un investitor străin în luna martie, grupul francez Total, cu afaceri de 150 mld. euro anual, îşi face centru de servicii în Bucureşti

Autor: Dana Ciriperu 19.04.2017
Companiile franceze Locatom SAS şi Total Global Financial Services SAS, membre ale gigantului petrolier Total, cu afaceri anuale de 150 mld. euro, au înfiinţat în luna martie businessul Total Global Services Bucharest, cu activităţi de servicii de suport pentru întreprinderi.
 
Francezii au adus 11,2 milioane de lei (2,5 mil. euro) pentru a porni activitatea centrului de servicii, potrivit datelor de la Registrul Comerţului. Compania este, după valoarea capitalului social subscris, cel mai mare business înfiinţat în luna martie de un investitor străin.
 
Un gigant al industriei petroliere, Total nu are operaţiuni majore în România, grupul nu este prezent la nivel local cu o reţea de benzinării. Francezii controlează Total România, o companie cu afaceri de 60 mil. euro prezentă pe piaţa de lubrifianţi unde are o cotă de piaţă de 12%, potrivit ultimelor date disponibile.
 
Reprezentanţii gru­pu­lui francez nu au transmis până la ora publicării acestei ştiri mai multe informaţii privind cam­pania de recrutare.