Test Auto ZF: Opel Mokka X, 1,6 CDTi 136 CP 4WD, accent pe schimbare. Galerie FOTO

Autori: Bogdan Alecu , Drive Test 20.04.2017

Segmentul SUV-urilor mici sau al crossoverelor de clasă B prinde viteză tot mai mare pe măsură ce competiţia este tot mai mare. Dacă Nissan Juke a fost primul în clasă în 2010, la doar doi ani a venit Mokka în 2012, pentru ca Renault Captur să urmeze în 2013, acesta fiind şi liderul segmentului în momentul de faţă.

Spre deosebire de anii 2012-2013, în prezent majoritatea constructorilor de volum au în gamă un crossover sau un SUV de clasă mică. Mai mult, modelele lansate în urmă cu patru ani vin acum cu noi versiuni restilizate – Captur a beneficiat de un facelift, la fel şi Mokka, modelul Opel venind inclusiv cu un nume nou – Mokka X. Tot anul acesta şi cei de la Ford vor veni cu EcoSport, de această dată cu versiunea proiectată şi fabricată în Europa.

Opel a demarat anul trecut, odată cu lansarea noii generaţii a Astra o îmbunătăţire semnificativă a modelelor sale, de la echipamentele disponibile, la calitatea resimţită în habitaclu. Această îmbunătăţire este implementată treptat la toate modelele din gamă, pe măsură ce sunt reînnoite – a urmat Mokka X, iar anul acesta noua generaţie a Insignia.

Restilizarea în cazul lui Mokka a vizat rafinarea exteriorului alături de implementarea unor noi tehnologii precum farurile full-LED care îmbunătăţesc semnificativ vizibilitatea pe timp de noapte.