Bittnet Systems: Cloud-ul este noul motor de creştere. Anul trecut a crescut cu peste 3.000%

Autor: Ioana Nita 20.04.2017

Compania estimează o creştere a afacerilor de 80% pentru anul acesta, la circa 25 milioane de lei.

Bittnet Systems, integrator local de soluţii IT&C şi furnizor de servicii de training în domeniul IT, are în plan să înfiinţeze o di­vi­zie separată pentru ser­viciile şi soluţiile cloud, în condiţiile în care veniturile din cloud au avansat anul trecut cu aproape 3.500%, devenind astfel unul dintre motoarele de creştere ale companiei.

În prezent, activitatea companiei se împarte între diviziile de integrare IT, din care momentan fac parte şi serviciile şi soluţiile oferite în cloud, şi divizia de training IT. Acestea generează circa 60-70%, respectiv 40-30% din afacerile Bittnet Systems, care s-au situat anul trecut la 13,7 milioane de lei, plus 37% faţă de 2015.  

„Am început să implementăm soluţii cloud încă din anul 2013, iar acum suntem sin­gurul integrator multicloud care acoperă solu­ţiile de la cei mai mari trei furnizori la nivel global: Amazon Web Services, Micro­soft Azure şi Google Cloud. Veni­tu­rile din acest business, atât din migrări, cât şi din trai­ning, au reprezentat pilonul cu cea mai mare creştere în aceşti ani şi estimăm că a­ceastă tendinţă va continua şi în anii urmă­tori. Suntem într-un moment în care, la nivel global, folosirea serviciilor cloud este cel mai im­­por­tant trend“, a declarat Cris­ti­an Lo­go­fă­tu, directorul financiar şi cofon­da­tor al Bittnet Systems, alături de Mihai Logofătu.