Fondul de investiţii RC2 a câştigat 16 mil. euro din afacerea Top Factoring. Vânzarea către suedezii de la Intrum Justitia a fost finalizată

Autor: Anelis Baciu 21.04.2017

Fondul de investiţii Reconstruction Capital II Limited (RC2), deţinut de omul de afaceri Ion Florescu, a obţinut un profit de 16,3 milioane de euro din afacerea în domeniul colectării de creanţe derulată prin intermediul companiei Top Factoring, firmă pe care a vândut-o recent către compania suedeză Intrum Justitia AB.

Profitul de 16,3 milioane de euro include suma obţinută din vânzarea recuperatorului de creanţe precum şi dividendele încasate pe perioada deţinerii companiei. Pe de altă parte, costul investiţiei RC2 în Top Factoring s-a ridicat la 3,5 mi­lioane de euro.

RC2 era acţionar al Top Factoring din mai 2007, alături de Cătălin Neagu, cel care a fondat compania în 2006.

Tranzacţia de vânzare a re­cu­peratorului de creanţe Top Factoring către suedezii de la  Intrum Justitia AB a finalizată şi a inclus pe lângă preluarea pachetului integral de acţiuni al Top Factoring şi achiziţia portofoliului de credite neperformante deţinut de Glasro, o subsidiară a RC2.