Halep a învins-o pe Konta şi a dus scorul la 2-1 pentru România în confruntarea cu Marea Britanie

Autor: Denis Şchiopu 23.04.2017

Partida dintre Halep (locul 5 WTA) şi Konta (7 WTA) a durat o oră şi 11 minute. Simona Halep a servit trei aşi, a comis trei duble greşeli, iar procentajul de reuşită la serviciu a fost de 67 la sută atât cu prima minge, cât şi cu cea de-a doua. Halep a avut 11 şanse de break, dintre care a concretizat cinci şi şi-a cedat serviciul o singură dată.

Imediat după meci, Simona a ţinut să le mulţumească fanilor din tribune, care au susţinut-o şi au venit în număr mare, în ciuda incidentelor din prima zi. Ea s-a declarat fericită că a reuşit să câştige pentru prima dată ambele meciuri din Fed Cup, chiar la Constanţa.

"Cred că este prima dată când se întâmplă asta şi sunt bucuroasă că s-a întamplat la Constanţa. Le mulţumesc suporterilor că au venit şi astăzi după tot ce s-a întâmplat ieri. Sper să fie la fel de gălăgioşi şi să câştigăm în continuare", a declarat Halep la DigiSport.

Sâmbătă, Simona Halep a adus primul punct pentru România, după ce a învins-o, scor 6-4, 6-1, pe Heather Watson. În a doua partidă a zilei, însă, Sorana Cîrstea (62 WTA) a fost învinsă de Johanna Konta, scor 2-6, 3-6.

Duminică mai sunt programate alte două partide, la simplu, între Irina Begu (33 WTA) şi Heather Watson (113 WTA), precum şi la dublu.