De la cafea şi gustări, la suplimente alimentare. O farmacie din Târgu-Mureş a adus pe piaţă conceptul Pharmashop, un automat de produse parafarmaceutice

Autor: Georgiana Mihalache 24.04.2017

Evital, o farmacie din Târgu-Mureş, înfi­in­ţată în urmă cu un deceniu, cu afaceri de 3,6 milioane de lei, a adus pe piaţa locală con­ceptul Pharmashop24, un automat de pro­duse parafarmaceutice şi supli­men­te alimentare, care aduce ve­nituri de până la 2.000 de euro lunar.

„Piaţa este imprevizibilă de­ocamdată, cadrul legislativ nu este foarte bine închegat. Lip­sesc foarte multe medica­men­te de pe piaţă din cauza ex­por­tului paralel, mult mai atrac­tiv pentru distribuitori decât piaţa internă“, a spus Monica Negovan, farmacistă şi acţionar al companiei Evital.

Portofoliul farmaciei Evital inclu­de circa 4.000 de medica­men­te care se eliberează pe ba­ză de reţetă, OTC-uri (me­dica­men­te fără reţetă), supli­men­te nutritive, dispozitive medicale şi cosmetice.

„Portofoliul nostru de produse este mult mai mare decât al unui competitor care nu este independent, ei au un potofoliu fix cu mai puţine articole ca număr. Lanţurile de farmacii  investesc foarte mult în marketing, ceea ce implică şi costuri mari pe care noi, ca farmacie independentă, nu ni le permitem. De cele mai multe ori costurile cu publicitatea se regăsesc în preţul plătit de client“, a explicat Monica Negovan.