Bugetul pentru 2017 are undă verde de la acţionari. BRD mizează pe creşterea creditării cu 7,6%, venituri mai mari cu 4% şi „îmbunătăţirea semnificativă“ a profitului în acest an

Autor: Claudia Medrega 24.04.2017

Acţionarii BRD-SocGen, a treia bancă de pe piaţa locală, au aprobat proiectul bugetului pentru acest an care prevede creşterea venitului net bancar cu 4% şi urmăreşte „îmbunătăţirea semnificativă“ a profitului după ce în 2016 a obţinut un câştig net de 728,3 mil. lei, cel mai bun rezultat anual de după 2009.

Obiectivul-cheie pentru anul 2017 al BRD-SocGen îl reprezintă creşterea activităţii de creditare, având la bază un model de acoperire comercială îmbunătăţit, un management al portofoliului mai eficient, un proces de creditare optimizat şi o politică de risc îmbunătăţită, bazată pe o abordare sectorială selectivă.

Pentru acest an, BRD mizează pe intensificarea ritmului de creştere al creditării faţă de anul trecut la 7,6%, până la un sold de 29,5 mld. lei, banca urmărind să majoreze mai mult creditele pentru companii, cu 11,7%, la 9,7 mld. lei. Creditele de retail ar urma să crească cu o viteză comparabilă cu cea de anul trecut, de 5,6%, la 19,8 mld. lei. Anul trecut, soldul creditelor acordate de BRD clienţilor a avansat cu circa 3%, la 27,4 mld. lei, creşteri fiind înregistrate pe retail şi clienţi mari corporativi, segment unde BRD are o cotă de piaţă importantă. Pe segmentul persoanelor fizice soldul creditelor a crescut ca urmare a avansului înregistrat la creditele de consum şi la împrumuturile pentru locuinţe. Şi soldul creditelor pentru clienţi corporativi a păstrat tendinţa ascendentă anul trecut.