ZF Live. Florin Şandor, vicepreşedinte al Intesa Bank România: Antreprenorii români nu au în ADN ideea de a concura pe alte pieţe

Autor: Mihaela Pascari 24.04.2017

Antreprenorii români nu se extind în străinătate pentru că nu au în ADN ideea de a concura pe alte pieţe, iar fiecare antreprenor român extins cu afacerea în străinătate are nevoie de un grup bancar care să îl susţină, a spus Florin Şandor, vicepreşedintele Intesa Bank România, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

„Foarte puţini sunt ancoraţi la nivel global, nici măcar regional. Este nevoie de o informare mai amplă a maselor, o încurajare a antreprenoriatului pentru că acesta nu este încurajat ca politică de stat. Cred că aceste caracteristici sunt cele mai importante“, a afirmat Florin Şandor.

El mai spune că lipsa de curaj a antre­prenorilor porneşte de la faptul că Ro­mânia nu este promovată la nivel global. De asemenea, fiecare antre­pre­nor român extins cu afacerea în stră­ină­tate are nevoie de un grup bancar care să îl susţină.

„Ar trebui să creăm la nivel de ţară o structură care să se ocupe de acest lucru pentru că expansiunea este benefică ţării. Pe de o parte se divizează şi se distribuie riscul, iar pe de alta, în cazul în care o piaţă suferă, ei pot com­pensa cu veniturile de pe altă piaţă“, a mai spus Şandor. Totodată, repre­zentantul Intesa menţionează faptul că afacerile româneşti au crescut în ultimii ani în ceea ce priveşte solva­bi­li­tatea, însă mai au de lucrat la capitalizare.