Cargill a vândut silozurile din Teleorman către un antreprenor român

Autor: Cristina Roşca 24.04.2017
Cargill Cereale, una dintre firmele pe care grupul ame­rican Cargill le deţine în România, a vândut către com­pania Esperandza capacităţile de depozitare pe care le deţi­nea în judeţul Teleorman, potrivit datelor din piaţă.

Tranzacţia ce include silozurile din localităţile Balaci (14.200 de tone), Salcia (39.000 de tone), Smărdioara (62.600 de tone), Turnu Măgurele (65.000 de tone) şi Târnava (14.200 de tone), dar şi baza de recepţie din Zim­nicea (16.000 de tone), este evaluată la peste 10 milioane de euro, potrivit estimărilor ZF pe baza datelor din piaţă.

Grupul Esperandza este controlat de antreprenorul local Gheorghe Drăghici (62 de ani), despre care există puţine informaţii.

Cargill Cereale nu se află însă la prima vânzare de silozuri. În primăvara anului trecut americanii au vândut către gigantul german Baywa două silozuri la Balaci şi Căzăneşti, iar de-a lungul anilor au mai renunţat şi la alte capacităţi de stocare justificând decizia prin faptul că grupul are supracapacitate.

Înainte de aceste vânzări, Cargill ajunsese unul dintre cei mai mari proprietari de silozuri din România, cu peste 20 de unităţi după preluări în lanţ în decurs de circa 10-15 ani.