Piaţa de camere de supraveghere a sărit de 15 milioane de euro în 2016. Pe lângă fabrici, depozite şi clădiri de birouri vedem un interes pentru soluţii de monitorizare video şi din parte entităţilor guvernamentale

Autor: Adrian Seceleanu 25.04.2017

Piaţa camerelor video de supraveghere din România a trecut în 2016 de pragul de 15 mil. euro, pe fondul cererii mai mari de la companiile care au dezvoltat proiecte imo­biliare şi de la producătorii de componente auto care au deschis anul trecut noi facilităţi de producţie.

„Am văzut un interes foarte mare din mediul indus­tri­al, pentru că exis­tă foarte multe  companii care şi-au mutat pro­ducţia în Ro­mâ­nia. Sunt companii care au nevoie de so­lu­ţii de secu­rita­te, nu pot funcţiona altfel. Este vorba de com­panii din in­dus­tria producătoare, în mare parte din in­dus­tria auto şi în spe­cial din partea de vest a ţării“, a de­cla­rat pentru ZF Bogdan Gavril, ma­nagerul care coordonează vân­zările din re­giu­nea Europei Centrale şi de Est pentru compania sue­deză Axis Com­mu­nications, unul dintre cei mai mari ju­cători de pe piaţa globală de profil. „Industria pro­du­cătoare are nevoie de spaţii de depozitare, astfel că au apă­rut şi foarte multe spaţii de depozitare care trebuie să fie se­cu­rizate corespunzător. Cererea a fost generată şi de pro­iec­tele imobiliare“. Interesul pentru soluţiile de su­pra­ve­ghe­re video a crescut şi din partea structurilor guvernamentale.