Liderii români din business se ridică împotriva impozitului pe gospodării: ”Impozitarea pe gospodărie face o trecere netransparentă la sistemul progresiv de impozitare”

Autor: Iulian Anghel 26.04.2017

Membrii Fundaţiei Romanian Business Leaders (RBL), comunitate de antreprenori, manageri şi profesionişti români, nu susţin impozitul pe gospodărie anunţat de Ministerul de Finanţe, considerând că vorbim, de fapt, despre un proiect care schimbă, în mod mascat, cota unică de impozitare cu impozitul progresiv, existent în România în vremea guvernul Năstase.

“Romanian Business Leaders susţine cota unică de impozitare, un sistem care şi-a dovedit eficienţa, a contribuit la creşterea economică şi a adus la lumină o parte a economiei negre. Nu susţinem proiectul impozitului pe gospodărie care schimbă paradigma fiscală şi care face o trecere netransparentă la un sistem progresiv de impozitare. De altminteri şi forma pe care o propune impozitul pe gospodărie are patru trepte, zero (pentru cei cu venituri foarte mici – n. red.), 3% (impozit pe veniturile din investiţii mai mari de 100.000 de euro – n. red.) 10% (cota standard – n.red.) şi 16% (impozit pe veniturile a căror sursă nu a fost identificată – n. red.)”, a declarat Angela Roşca, Managing Partner Taxhouse şi membru în conducerea RBL.