Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului WTA de la Stuttgart

Autor: Andrei Pal 29.04.2017

Partida dintre cele două sportive a durat o oră şi un minut. În primul set, echilibrul s-a rupt în game-ul al patrulea, când Halep a reuşit să facă break, dar Sevastova a revenit imediat şi l-a recuperat. Până la 5-3, cele două jucătoare n-au reuşit să-şi păstreze serviciul, iar Halep, ajunsă în postura de a servi pentru a-şi adjudeca primul act, a câştigat setul, scor 6-3, în 32 de minute.

Simona Halep a luat distanţă rapid în setul doi, scor 4-0, şi i-a mai cedat adversarei din Letonia doar un singur game. În final, după 29 de minute, cea mai bine clasată jucătoare română în ierarhia mondială şi-a trecut în cont şi actul secund, scor 6-1, şi a pus capăt partidei din sferturile de finală.

În penultimul act al competiţiei de la Stuttgart, Halep o va întâlni pe Laura Siegemund (Germania, 49 WTA), care a trecut, în sferturi, de sportiva rusă Karolina Pliskova. Pentru accederea în semifinale, sportiva din Constanţa va încasa un cec în valoare de 30,563 de dolari şi 185 de puncte în clasamentul mondial.