Şantierul naval Damen a bugetat pentru acest an investiţii de 5,6 milioane de euro, 250 de noi angajări şi majorarea profitului

Autor: Mirabela Tiron 01.05.2017

Şantierul naval Damen din Galaţi, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de profil, a bugetat investiţii de 25 milioane de lei (5,6 mil. euro) în acest an, majorarea de cinci ori a profitului net, dar are în plan şi noi angajări.„Investiţiile se fac în echipamente noi şi infras­truc­tură“, potrivit reprezentanţilor şan­tierului. În ultimii doi ani, bugetul de inves­tiţii al com­paniei s-a ridicat la 52,3 milioane de lei (circa 12 milioane de euro), potrivit calculelor ZF.

Compania a bugetat un profit net de 5,5 milioane de lei, faţă de 1,1 milioane de lei anul trecut, potrivit datelor transmise de reprezentanţii companiei pentru Anuarul Celor mai mari jucători din economie 2017. Cifra de afaceri nu ţine cont de producţia efectivă dintr-un an, ci doar de livrările efective, dat fiind că atunci se fac încasările.

Şantierul Naval Damen Galaţi, con­trolat de compania olandeză Damen Group, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 548 de miloane de lei (122 de milioane de euro), în creştere cu circa 16% faţă de anul precedent, conform calculelor ZF.  Profitul net al companiei s-a redus la 1,1 milioane de lei anul trecut faţă de 24,6 milioane de lei cu un an în urmă, când afacerile se ridicau la 469 de milioane de lei. Pentru acest an, şantierul estimează o cifră de afaceri de 450 de milioane de lei.

Compania a avut 2.247 de salariaţi anul trecut, dar în acest an va ajunge la 2.499 de angajaţi, potrivit oficialilor companiei. „Avem în plan să facem noi angajări pe final de an“, au transmis oficialii companiei. În medie, 25 de nave sunt livrate anual de şantier, acesta fiind şi obiectivul Damen pentru anul acesta.