Gicu Iorga, fost şef al vămii din Giurgiu, de unde este ministrul energiei, o înlocuieşte pe Corina Popescu în boardul Electrica

Autor: Corina Zamfir 01.05.2017

Gicu Iorga, secretar de stat în Ministerul Energiei şi fost şef al vămii din Giurgiu, de unde provine actualul ministru al energiei Toma Petcu, a fost numit membru provizioriu al consiliului de administraţie al Electrica până la 30 aprilie 2018, el înlocuind-o pe Corina Popescu, care a acceptat poziţia de membru la consiliului de administraţie la Transelectrica, se arată într-un raport publicat pe site-ul BVB.

Toma Petcu a fost în perioada octombrie 2013-iulie 2014 subprefect de Giurgiu.

Electrica este una dintre cele mai mari companii de la Bursa de Valori Bucureşti, fiind controlată de statul român în proporţie de 48,8%, în timp ce Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare are 6,9%.

Compania are 4,9 mld. lei capitalizare, iar la şedinţa de vineri o acţiune EL se tranzacţiona la 14,2 lei, în scădere cu 1,8% faţă de şedinţa precedentă. Directorul general al Electrica, care este de fapt un holding de mai multe companii, este Cătălin Stancu.