Procesatorul de carne Elit Cugir a ieşit din insolvenţă

Autor: Mădălina Panaete 02.05.2017
Procesatorul de carne Elit din Cugir din judeţul Alba, controlat de antreprenorul Dorin Mateiu (49 de ani), a ieşit din insolvenţă la finalul lunii trecute, con­form deciziei luate de Tribunalul Alba.
 
„Dispune închiderea procedurii de reorganizare a activităţii debitoarei SC ELIT SRL. Dispune luarea tuturor măsurilor pentru reinserţia debi­toa­rei în activitatea eco­no­mică“, se arată în deci­zia instanţei citate.
 
Elit Cugir a intrat în insol­venţă la propria cerere în a doua jumă­tate a anului 2014, ad­minis­trator judiciar fiind numit Euro Quality Insol­vency SPRL. În insolvenţă a intrat atunci şi o altă firmă controlată de Dorin Mateiu şi anume Mercado, care avea ca domeniu de activitate comerţul cu carne. Elit Cugir a avut în 2014, anul intrării în insol­venţă, datorii totale de 148 de milioane de lei (33 mil. euro), conform datelor raportate de companie la Ministerul de Finanţe. Anul trecut, datoriile com­paniei se ridicau la aproape 50 de milioane de lei (circa 10 mil. euro), adică de trei ori mai mici faţă de datoriile din 2014. Compania a terminat anul trecut cu o cifră de afaceri de 339 mil. lei (75 mil.euro), în creştere cu 6% faţă de anul precedent, arată datele de la Ministerul de Finanţe.