Japonezii de la Yazaki îşi vor dubla numărul de angajaţi din centrul de cercetare-dezvoltare din Timişoara

Ziarul Financiar 04.05.2017

Producătorul japonez Yazaki Component Technology intenţionează să angajeze o sută de ingineri pentru centrul de cercetare şi dezvoltare din Timişoara. Yazaki caută ingineri în domenii precum software, electronică sau mecanică, care se vor alătura celor peste o sută de salariaţi existenţi deja în cadrul companiei. 

„Mărirea echipei din cadrul centrului de cercetare şi dezvoltare din Timişoara are loc ca urmare a faptului că ne mutăm într-un sediu mai mare, situat în nordul oraşului (Timişoara - n. red.). Suntem într-o continuă creştere, iar vechiul birou nu era spaţios pentru echipa noastră“, a spus Alexandru Stoica, branch managerul companiei.

Pe piaţa timişoreană mai activează şi alte companii cu domeniu de activitate similar cu al celor de la Yazaki, astfel că, recrutarea de ingineri este „o provocare“ pentru companie.

Judeţul Timiş, cel mai mare judeţ al României din punctul de vedere al suprafeţei, a devenit în ultimii ani „kilometrul zero“ al industriei de componente auto din România, atrăgând giganţi precum Continental, Delphi Packard, TRW Automotive sau nemţii de la Hella. Pe lângă joburile pe care vor să le ocupe în următoarea perioadă, reprezentanţii centrului de cercetare şi dezvoltare din Timişoara au creat un program de internship pentru studenţi şi absolvenţi.