Recrutare masivă în IT: Americanii de la Crossover vor să ajungă la 1.000 de colaboratori în 2018

Ziarul Financiar 06.05.2017

Compania americană de software şi intermediere de forţă de muncă în IT Crossover, prezentă pe piaţa locală de aproape doi ani, vrea să ajungă la 1.000 de colaboratori pe plan local până la sfârşitul anului viitor. Noii membri ai echipei se vor alătura celor 120 care activează la acest mo­ment în Bucureşti, Cluj, Timişoara sau Iaşi. 

Compania practic furnizează softişti pentru alte com­panii de IT din SUA precum Dev Factory, eTeam, webElect.net sau Mobi, care oferă software pentru pro­ducţie sau eficientizarea operaţiunilor din companii.

„Până la finalul anului 2017 vrem să ajungem la 250 de colaboratori, iar pentru anul viitor ţinta noastră este de a ajunge la 1.000 de oameni“, a spus Sorin Zaveliţa, direc­tor general în cadrul Crossover România. Afacerea pe plan local este administrată de firma Crossover for work SRL.

Compania nu are un sediu propriu-zis în România, iar angajaţii lucrează „remote“, adică de acasă.

Potrivit reprezentantului companiei, salariile oferite pornesc de la 30.000 de dolari brut pe an (2.500 de dolari brut pe lună - circa 1.700 dolari net pe lună). „Suma pe care o oferim este sub formă de onorariu pe care îl încasează colaboratorul. Avantajul colaboratorilor este faptul că ei pot lucra de oriunde, fiind necesar doar un laptop şi conexiune la internet“, a spus Sorin Zaveliţa.