EY: Anul acesta, e posibil ca sectorul financiar să facă primele tranzacţii semnificative cu băncile greceşti

Autor: Roxana Rosu 10.05.2017
Achiziţia Profi a reprezentat cea mai mare tranzacţie făcută de un fond de private equity în România.
 
Achiziţia activelor SAB Miller, preluarea KMG International şi a lanţului de magazine Profi au fost cele mai mari trei tranzacţii din 2016 pe piaţa locală, cu o  valoare totală de aproape două miliarde de dolari, conform EY Romania M&A Barometer.
 
Achiziţia activelor SAB Miller s-a ridicat la 700 milioane dolari, aceata fiind cea mai mare tranzacţie care a avut loc în România anul trecut, urmată de achiziţia KMG International, în valoare de 680 milioane dolari şi de  achiziţia lanţului de magazine Profi (564 milioane dolari).
 
„Achiziţia Profi a reprezentat cea mai mare tranzacţie făcută de un fond de private equity în România. Anul acesta, e posibil ca sectorul financiar să facă primele tranzacţii semnificative cu băncile greceşti. În rest, activitatea de M&A va fi similară cu cea de anul trecut – sectorul bunurilor de consum îşi va continua dezvoltarea şi va exista o consolidare a sectorului serviciilor medicale”, a spus Florin Vasilică, liderul departamentului asistenţă în tranzacţii al EY România.