Banca Mondială numeşte un nou Director de Ţară pentru România şi Ungaria

Autor: Roxana Rosu 10.05.2017

Banca Mondială a numit-o pe Tatiana Proskuryakova în funcţia de Director de Ţară pentru România şi Ungaria în locul  Elisabettei Capannelli, care a ocupat funcţia începând din anul 2013 şi care va prelua un alt mandat la Zagreb.

Tatiana Proskuryakova, cu cetăţenie dublă rusă şi americană, îşi va prelua mandatul la Bucureşti în data de 24 iulie 2017.

„Banca Mondială are un amplu parteneriat cu România şi oferă servicii de asistenţă tehnică în Ungaria. Doamna Proskuryakova aduce o bogată experienţă în această nouă postură a sa şi aşteptăm cu nerăbdare să continuăm colaborarea cu autorităţile române şi maghiare pe durata mandatului pe care dânsa îl va deţine ca Director de Ţară.”, a declarat Arup Banerji, Director al Băncii Mondiale pentru Ţările UE.

Tatiana Proskuryakova ocupă poziţia de director de ţară în Bosnia-Herţegovina şi Montenegro din anul 2015. Înainte de mandatul de la Sarajevo, ea a fost Director de Ţară în Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei (2013-14), precum şi Consilier pentru Operaţiuni de Ţară (Country Operations Adviser) pentru Argentina, Paraguay şi Uruguay (2010-13).

Tatiana Proskuryakova s-a angajat la Banca Mondială în anul 1992 şi a deţinut mai multe funcţii în cadrul acestei instituţii, inclusiv în regiunea Europa şi Asia Centrală, regiunea America de Sud şi zona Caraibelor, precum şi în cadrul vicepreşedinţiei pentru Politici Operaţionale şi Servicii de Ţară, dar şi în cadrul Consiliului Directorilor Executivi ai Băncii Mondiale.

Banca Mondială şi-a deschis biroul în România în anul 1991. Începând de atunci, Banca a furnizat finanţări în valoare de peste 11 miliarde dolari, reprezentând împrumuturi, garanţii şi granturi în toate sectoarele de activitate ale economiei româneşti