Ce riscă RCS&RDS dacă va fi găsită vinovată în dosarul de corupţie? Posibil dizolvare, suspendarea activităţii şi chiar plasarea sub supraveghere

Autor: Liviu Popescu 11.05.2017
Avocatul Octavian Popescu, par­tener în cadrul Muşat & Asociaţii şi con­silier în cadrul Baroului Bucureşti, a răspuns la întrebările ZF cu privire la fap­tul că RCS&RDS a fost înştiinţată pe 8 mai de Direcţia Generală An­tico­rupţie (DNA) că are calitatea de sus­pect în cadrul anchetei în care mai mulţi adminis­tra­tori din com­panie sunt acu­zaţi că i-au dat mită de 3,5 mil. euro lui Mitică Dra­go­mir.
 
 
Ce implicaţii are pentru RCS&RDS acest lucru? 
 
Pentru început, tre­buie spus că dacă RCS&RDS a do­bândit cali­ta­tea de sus­pect, înseamnă că, potrivit legii, în opinia procurorilor există o bă­nuiala rezonabilă că societatea a să­vârşit infracţiunile pentru care s-a înce­put ur­mărirea penală (din infor­maţiile vehi­culate în mediul public, infracţiu­nile ar fi dare de mită şi spălare de bani). Totodată trebuie clarificat că înce­perea procesului penal împotriva RCS&RDS nu înseamnă stabilirea vi­no­văţiei societăţii în raport cu acu­zaţiile aduse, aceasta beneficiind de pre­zumţia de nevinovăţie.